Laerdal.com  •  MySimCenter.com


Welcome to Simulation User Network Sign in | Join | Help
in Search

Browse by Tags

All Tags » Setup » Camera   (RSS)
  • Video streaming performance issues with multiple AV servers in the same LAN segement

    I support 3 AV servers, 3 SimMan laptops and 30 potiental Video Clients I have left all the port configurations to there default values. At times Camera 1 will freeze, or not be displayed on startup of the Video Client.  Currently I have 3 monitor laptop all using server port 5001. I also have 3 Video Servers with Server Port setting of ...
    Posted to SimMan/SimBaby Technical (Forum) by RX87325 on December 2, 2012
  • Re: Monitor traces glitch on AVS and when debriefing

    Have you looked at your Video Recording Configuration where Patient monitor recording is enabled?  You have the choice to select from low, medium and high quality.  If you are using less than High, you may see dropped pixels in the traces [wave forms].  While there may still be some pixelation with high, it will be greatly ...
    Posted to SimMan/SimBaby Technical (Forum) by hyoung on May 7, 2010
  • Re: Starting IV's on Simman

    green ambulance simulator:put the iv bag with the ''blood in a pressure infuser bag or BP cuff to add some pressure to help with flashback... good luck, ralph
    Posted to SimMan/SimBaby Technical (Forum) by apinte on September 21, 2007
  • Re: Video not playing back during debrief

    Hello Jon,   As discussed by email, it proberbly has something to do with the software version of either the Simman software or the driver discs for the webcam, but I will send you a disc in the post as discussed earlier this week and also come down when I see Iwona.  Youcan download the latest driver for the webcam from their ...
    Posted to SimMan/SimBaby Technical (Forum) by Anonymous on August 8, 2007
  • Lose the Mouse on the ELO screen

    Hi Everyone, I would love to get rid of the mouse cursor on the ELO screen.  Everytime someone touches the screen, there goes my mouse!  I have to wait for them to get done and then circle the mouse around to find it on my screen to finish what I needed to do.  Any ideas?  I have tried having the Instructors Monitor checked ...
    Posted to SimMan/SimBaby Technical (Forum) by danip on May 23, 2007